Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Secretul mayașilor descoperit sub piramidă: O lume subterană neștiută

kukulkan-1

Oamenii de știință au găsit un sistem subteran sub templul mayaș care găzduiește mormântul lui Pakal, conducătorului acestei civilizații avansate, din urmă cu peste 1.300 de ani, potrivit The Tribune.

Această descoperire de sub piramidă mayașă sugerază că tunelul ar reprezenta o poartă spre lumea subterană. Templul mayaș se găsește la Palenque, un vechi oraș din sudul statului Chiapas din Mexic. ”Prezența acestor canale subterane este foarte importantă și semnificativă pentru civilizația mayașă”, a declarat Arnoldo Gonzales, directorul cercetărilor arheologice de la Palenque.

O inscripție din mormântul aflat în piramida mayașă vorbește despre faptul că pentru a fi acceptaţi în lumea subterană, morții trebuie să fie scufundaţi în apa unui zeu numit Chaac. Rețeaua subterană de canale este situată pe diferite nivele și se întinde pe mai multe direcții, ele fiind construite ”înaintea piramidei”, conform Institutului național de antropologie din Mexic.

S-a descoperit că apa curge încă prin canalul principal, ceea ce sugerează că sursa acesteia este un izvor natural. Arheologii nu au stabilit până acum lungimea totală a tunelului sau de unde începe și unde se termină acesta.

Lespedea de piatră de 20 de tone, care a acoperit sarcofagul lui Pakal, a fost ornamentată cu multe sculpturi care par să descrie învierea conducătorului mayaș, în viața de apoi. Aceasta a devenit un exemplu important pentru studierea artei clasice mayașe, conform Gizmag.

Pe lespede apare însuși Pakal, regele mayaș în fața unui copac, înconjurat de hieroglife și semne cosmologice. Acest portret a atras atenția pasionaților teoriilor extraterestre, care au interpretat că lespedea îl arată pe regele Pakal la bordul unei nave spațiale, în drum spre Calea Lactee.

Dar, acum, descoperirea tunelurilor subacvatice de sub piramidă, pare să arate că spiritul lui Pakal a fost trimis spre o lume subterană. Cercetătorii au făcut explorarea timpurie a tunelurilor folosind roboți dotați cu camere video, iar acum ei speră să studieze acerste canale subterane cu ajutorul tehnologiilor avansate, precum radarele care penetrează solul.

sursa: ro.blastingnews.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.