Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Semnal de ALARMĂ! De ce atât de mulți copii sunt diagnosticaţi cu ADHD sau CANCER? Una din cauze- BOMBOANELE!

Bomboanele viu colorate contin trei coloranti azoici, chimici de sinteza care induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare ADHD.

Culorile vii ale bomboanelor sunt obtinute din coloranti chimici de sinteza, care au la baza azotul. Organismul are de suferit, mai ales in cazul copiilor, care vor deveni mai agitati si mai putin concentrati la ceea ce se intampla in jurul lor.

Bomboanele de acest fel sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida.

Acestea provin din sase surse: zahar, sirop de glucoza, dextrina, maltodextrina si amidon modificat. Pancreasul endocrin este cel care are cel mai mult de suferit din aceasta cauza.

Specialistii spun ca functia pancreatica va fi epuizata, pentru ca se va produce o cantitate mai mare de insulina, intr-un timp foarte scurt.

Pe langa cantitatea mare de zaharuri rafinate, produsul analizat contine si coloranti chimici de sinteza care au o serie de efecte adverse.

Carminul, E120, poate provoca alergii, rinite, astm, eruptii cutanate, fiind incriminat si in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Indigotina duce la aparitia starilor de voma si greata, poate provoca tumori cerebrale si hipertensiune. La fel de periculos este si E133, albastru brilliant FCF, care are ca efect sindromul ADHD, bronhoconstrictia si destructii cromozomiale. E100 si E171 nu au efecte adverse asupra organismului, iar E160 e nu a fost studiat suficient, astfel incat consumul lui nu este recomandat pana cand nu se obtin rezultate concludente.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistii nutritionisti spun ca bomboanele acestea nu sunt recomandate copiilor, femeilor Insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor, obezilor, diabeticilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice si renale, alergici lor si astmaticilor, celor cu probleme dermatolo gice, suferinzilor de cancer si boli neurodegenerative, celor cu sindrom ADHD, persoanelor cu probleme la nivelul tractusului intestinal.

ETICHETA de pe un ambalaj de bomboane 
Zahar, sirop de glucoza, concentrat de suc de fructe (0,6%) (coacaze negre, la ma ie, portocala, capsuni, lamai), grasime ve ge tala, acidifiant acid citric E330, dextrina, mal to de tri na, arome, amidon modificat (unul dintre E1404/ E1410/ E1412/ E1413/ E1414/ E1420/ E1422/ E1440/ E1442/ E1450), coloranti (E100 – curcumi na, E120 – carmin, E132 – indigotina, E133 – albastru brilliant FCF, E160e – beta-apo-carotenal, E171 – dioxid de titan), corector de aciditate citrat de sodiu E331, agent de glazurare ceara de carnauba E903, ulei vegetal, emulsificator E475 es te rii poliglicerici ai acizilor grasi. Informatii nu tri tionale: continut energetic 1694 kj/403 kcal, proteine 0 g, carbohidrati 90,5 g, grasimi 4,2 g.

sursa: developarea.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.