Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

”Sfârșturi ale Lumii” ratate de-a lungul istoriei

Asa cum stiti, de-a lungul timpului au fost o gramada de prevziuni ale Apocalipsei. Numai ca aceasta a intarziat sa apara de fiecare data. Si de aceasta data, pe 21 octombrie 2008, Apocalipsa va fi ratata. Este bine sa trecem in revista cateva din datele la care oamenii vremurilor respective au presupus ca vor fi partasi la sfarsitul lumii.

-3 Octombrie 1533 – Michael Stifel, un german a indemnat trupa sa de adepti pentru a vinde toate proprietatile lor dupa ce a devenit din ce in ce mai convins ca Biblia anunta sfarsitul lumii la data calculata matematic de el. Astfel, in acea data, el a condus adeptii in partea de sus a unui deal, astfel incat acestia sa fie ridicati la cer. Cateva ore mai tarziu, profetul a trebuit sa fuga de pe deal, avand in vedere ca previziunea sa nu s-a adeverit.

-22 Octombrie 1844
Adeptii predicatorului baptist american William Miller, au devenit convinsi ca sfarsitul lumii a fost anticipat in Biblie, in Daniel 8:14. Dupa cateva false predictii, data a fost stabilita ca 22 octombrie 1844. Aceasta zi este cunoscuta, pentru motive evidente, ca Marea Dezamagire.

-1914
Martorii lui Iehova au estimat data sfarsitului lumii. Charles Taze Russell, care a pus bazele revistei Watch Tower, a calculat ca Isus Hristos va ajunge pe pamant in 1914. Aceasta data a coincis cu data izbucnirii primului razboi mondial, care parea a oferi sprijin pentru predictiile sale.

-1969
Charles Manson a crezut ca tensiunile rasiale din SUA ar conduce la o confruntare apocaliptica, dupa care trupa lui de criminali Manson Family ar conduce lumea. Cand nu s-a intamplat nimic, acesta a inceput sa ucida oameni. Manson este inchis pe viata pentru crime.

-1980 Hal Lindsey, un evanghelist din SUA , a crezut ca UE va fi formata din 10 tari, numite Statele Unite ale Europei conduse de Anticrist. El a reusit sa stabileasca o data pentru sfarsitul lumii si a crezut ca o finala lupta dintre bine si rau este iminenta. Acesta are o serie de emisiuni pe tema venirii Apocalipsei.

-11-13 Septembrie 1988 Fost inginer Nasa, Edgar Whisenant a vandut 4,5 milioane de exemplare din cartea lui “88 motive pentru care ar putea fi Apocalipsa in 1988″. Aceasta a fost cumparata de catre cea mai mare parte a crestinilor evanghelici din SUA. Dupa ce a revazut datele predictiilor sale, pentru anii 1990, nu a mai reusit sa isi vanda ideile.

-1993
David Koresh si mai mult de 100 de adepti s-au baricadat la sediul Adventistilor Davidieni intro ferma din Texas- in asteptarea sfarsitului lumii. Ferma a fost inconjurata de catre FBI, iar dupa a 51-a zi de asediu, 76 din cei aflati in interior, inclusiv Koresh au murit intr-un incendiu.

-Martie 1997
Membrii cultului Heavena’s Gate au crezut ca aparitia cometei Hale-Bopp a fost un semn ca Pamantul va fi distrus. Singura modalitate de a supravietui la sfarsitului lumii a fost in viziunea lor, sinuciderea in masa, pentru ca sufletele lor sa calatoreasca in spatele cometei intr-o nava spatiala. Cadavrele celor 38 de adeptii s-au gasit intr-o casa din California pe 26 martie.

-1 Ianuarie 2000
Zeci de culte crestine au anticipat ca trecerea in noul mileniu ar coincide cu cea de a doua venire a lui Hristos si sfarsitul lumii. Dar, ca de obicei, viata si-a urmat fagasul normal.

-Mai 2008
Treizeci si cinci de membri ai unui cult numit Adevarata Biserica Ortodoxa Rusa au petrecut sase luni intro pestera, in anticiparea Apocalipsei, prezise de catre liderul lor de Piotr Kuznetsov. Kuznetsov, care niciodata nu a insotit adeptii in pestera, a fost obligat sa se supuna unui tratament psihiatric de catre o instanta rusa.

-10 septembrie 2008-Pornirea acceleratorului de hadroni de la Geneva a generat temeri ca va genera sfarsitul lumii.

-2012 Sfarsitul Lumii

sursa: premonitii.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.