Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

”Penicilina Rusească” – Siropul de usturoi cu miere

sirop-de-usturoi-reteta

Usturoiul este o armă puternică împotriva bolilor de orice fel. Conține peste 70 de compuși cu sulf, garlicină și alistatină (sustanțe bactericide), minerale, vitamine B, vitamina C, aminoacizi și enzime. Alicina – substanța activă principală din usturoi este responsabilă pentru efectele antibiotice remarcabile ale acestei plante.

Efectele miraculoase ale usturoiului

Alicina întărește sistemul imunitar prin faptul că stimulează reproducerea globulele albe din sânge și producția de anticorpi. Este un remediu excelent împotriva infecțiilor de orice fel. Usturoiul are efecte antiseptice intestinale și pulmonare, antivirale, bacteriostatice, cardiotonice și tonice ale tuturor organelor interne.

Consumul de usturoi este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular. Are o acțiune hipotensoare importantă (scade tensiunea arterială și încetinește pulsul), datorită proprietăților vasodilatatoare. Previne depunerea acidului uric și a sărurilor pe vasele de sânge și articulații.

Ajută la subțierea sângelui, prevenind formarea trombilor (cheaguri de sânge).

Este și un bun hipoglicemiant, antitumoral, detoxifiant, febrigug, antigutos și antireumatic.

Consumat la masă, usturoiul ajută la o mai bună digerare a alimentelor grele, precum carnea, și împiedică formarea gazelor.

Prin preparare termică, alicina și garlicina – principalii compuși antibacterieni din usturoi sunt distruse. Din acest motiv se recomandă consumul de usturoi crud.

Pe lângă faptul că este un preparat concentrat, siropul de usturoi posedă și proprietățile antibacteriene ale mierii de albine. În plus, în combinație cu dulceața mierii devine mai tolerabil pentru papilele gustative și mai ușor de administrat.

Ingrediente necesare

• 10-15 căței de usturoi
• 20 de linguri de miere

Mod de preparare

Usturoiul se curăță de coajă și se zdrobește prin aparatul special. Se freacă apoi cu mierea de albine și transferă pasta obținută într-un borcan de sticlă. Se închide bine și se lasă la macerat 1 săptămână. După această perioadă, siropul se strecoară.

Se ia câte 1 linguriță, de 1-2 ori pe zi.

Sursă: “Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan, Editura Universitară

Articol relatat de portalul lataifas.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.