„Cei care au incercat sa convinga lumea ca Soarele, sursa principala de energie si viata a Pamantului, provoaca cancer, au facut asta cu reaua intentie sa insele masele cu scopul de a le indeparta pe acestea de unicul lucru care poate preveni boala” – Dave Mihalovic, doctor naturopat si scriitor.
Adevarul este ca am fost sistematic mintiti despre soare si cancerul pielii timp de ani de zile. Cat de multi stiu ca nu exista nici o dovada definitiva ca soarele si doar el poate cauza cancerul pielii?
Poate soarele sa vindece cancerul?
In cartea Soarele vindecator/The Healing Sun, autorul ei, dr. Richard Hobday documenteaza o larga gama de studii care arata ca soarele protejeaza impotriva cancerului la san, colon, ovare si prostata. Acesta poate preveni si diabetul, scleroza multipla, bolile de inima si hipertensiunea, osteoporoza, psoriazisul si tulburarea afectiva sezoniera (TAS)..
Apoi este cazul doctorului Harland G. Call, care a fost diagnosticat cu cancer al pielii si a fost sfatuit de chirurg sa ii fie inlaturat. In loc de asta, el a decis sa faca bai de soare ale zonei canceroase.
Dupa o scurta perioada de bai continue de soare, cancerul pielii a disparut complet. El s-a intors la medicul lui curant pentru confirmare, iar doctorul lui a confirmat ca respectivul cancer al pielii a disparut si nu mai era nevoie de nici o interventie chirurgicala.
Potrivit d-rului Bernarr Zovluck, „tratarea cancerului este ajutata de baile de soare, scrie dr. Zane R. Kime. Kime scrie ca cei care au capatat mai multa „insorire” au avut mai putin cancer. Expunerea la soare vindeca cancerul prin fortifierea sistemului imunitar si sporirea oxigenului din tesuturi”.
Si totusi suntem aproape zilnic bombardati cu teribile „avertismente” de la „autoritati” cu reputatie, indemnandu-ne, desigur pentru binele nostru, sa evitam soarele cu orice pret.
Nivele epidemice de fobie solara
De exemplu dr. Robin Ashinoff, sef dermatolog si chirurg cosmetic la Centrul Medical al Universitatii Hackensack sfatuieste: „Aplicarea de creme solare si expunerea deliberata la soare este aproape la fel de rea ca si expunerea la soare fara nici un fel de crema sau lotiune”.
Ea continua: „nu capeti arsuri, dar razele UV tot ajung la pielea ta. Ecranarea solara este importanta, dar ar trebui si sa porti haine adecvate si sa te aperi pe cat de mult posibil de expunerea directa la soare”.
Pledeaza dr. Ashinoff pentru un stil de viata gen vampir? Realitatea este ca vasta majoritate a oamenilor, incluzand doctorii, au fost inselati pentru a crede mitul ca soarele este toxic, cancerigen si un pericol mortal pentru sanatate.
De aceea majoritatea oamenilor se ung din belsug si in mod servil cu lotiuni si creme antisolare toxice pe piele oricand anticipeaza un contact direct cu razele soarelui. Dar de fapt cele mai conventionale dintre acestea sunt biopericole cauzatoare de cancer.
Intre timp, industria cancerului, de multe miliarde de euro si industria lotiunilor antisolare toxice cu valori de alte miliarde de euro fac profit cu aceasta pacaleala. Adevaratii credinciosi sunt lasati sa se scarpine in cap de mirare pe masura ce statisticile dezvaluie ca melanomul malign canceros al pielii este in continua crestere..
Doctorul soarelui
Dr. Auguste Rollier a deschis prima „Clinica a Soarelui”, europeana, in 1903 la Leysin, Elvetia. El a mai scris o carte extrem de influenta: Helioterapia, fiind considerat cel mai faimos helioterapeut al lumii.Doctorul soarelui
In culmea activitatii sale, el a pus in functiune 36 de clinici. Dr. Rollier a imbratisat credinta ca soarele era un medicament neintrecut cu spectru complet. El si-a vindecat pacientii sai utilizand o dieta sanatoasa combinata cu puterea soarelui.
Prin 1933, erau peste 165 de boli diferite care erau tratate cu succes prin helioterapie, inclusiv tuberculoza, ranile, rahitismul, si multe altele. Moartea doctorului Rollier in 1954 a a marcat sfarsitul terapiei solare, nu fiindca era ineficienta, ci pentru ca a fost inlocuita cu „medicamentele minune” ale marilor companii farmaceutice.
sursa: viataverdeviu.ro