Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

SPINNER, jucăria momentului! Poți să-i reziști?

Popularitatea acestei jucarii a inceput sa creasca la sfarsitul anului 2016, iar un articol Forbes descria fidget spinner-ele ca fiind jucaria « must have » a anului 2017. In luna aprilie a acestui an cautarile pe Google ale cuvintelor fidget spinner au atins cote extraordinare, iar jucaria se afla in permanenta in topul celor mai vandute jucarii de pe Amazon.

Cum reţelele de socializare au devenit şi ele un pic cam banale, era timpul să fie inventat altceva pentru a ne ţine ocupaţi. Aşa a apărut Spinner, jucăria virală a momentului. Este vândută ca fiind jucăria antistress. Le mai poţi găsi şi sub denumirea de  ”hand spinners” sau ‘fidget spinners”. Este un fel de titirez cu două sau trei petale, care s-a răspândit de curând cu repeziciune. Totuşi, există puncte de vedere pro şi contra acestui gadget. Iată tot ce trebuie să ştii despre Spinner, jucăria momentului.

„Spinner” a fost interzisă în mai multe scoli din SUA, Anglia sau Franţa, pentru că puştii nu se mai concentrau la ore ţi se jucau permanent.

Altii sunt, însă, de părere că dispozitivele acestea ajuta copiii cu nevoi speciale şi consideră că interzicerea în şcoli a acestora este o idee proastă.

Spinner-ele sunt utilizate de mult timp in terapia persoanelor care sufera de ADHD sau anxietate. De ce? Pentru ca le satisface nevoia constanta de a avea o activitate, permitand in acelasi timp concentrarea pe alte lucruri. Asadar, desi pentru unii, spinner-ele reprezinta o distractie, trebuie sa tinem cont ca la baza crearii acestora sta dorinta de a ajuta persoanele cu deficit de atentie, fiind un dispozitiv chiar foarte util.

Desi nu exista un motiv clar care sa explice « nebunia » creata de fidget spinnere si nu stim nici cat va tine acest trend, este clar ca in acest moment este cel mai cautat produs.

surse: quickmobile.ro și profm.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.