Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Știi de ce au sticlele de vin această adâncitură?

foto: dailymail.co.uk

Punt este numele dat acestei gropite din partea de jos a sticlelor de vin. Nu exista absolut niciun consens pentru originea și utilizarea acestuia. De aceea, scopul unei astfel de amprentare este adesea cauza dezbaterilor intre iubitorii de vin. Noi nu avem un răspuns sigur pentru tine, dar iată cele mai importante motive care justifica existentei acestei gropite!

Cu ajutorul ei se servește mai ușor vinul. Ținând sticla din partea de jos, asa cum o fac chelnerii in restaurantele de lux. Acea adâncitura este locul perfect pentru degetul mare de la mana.

Rețin sedimentele din vin. Unghiul adânciturii de pe fundul sticlei crează un spațiu îngust, unde sedimentele sunt colectate, în apropierea bazei. Astfel sedimentele nu se mai pot amesteca din nou în vin.

Ajuta vinul sa se răcească mai repede. Punt-urile măresc suprafața de contact intre sticla și vin. Acest lucru ar putea face ca vinul din interiorul sticlei sa se răcească mai repede.

Il ajuta sa fie mai rezistent la presiune. O poveste spune ca, în timpul cele mai vechi timpuri, când sticlele erau de proasta calitate, aceste adâncituri puternice ajutau vinurile spumante sa reziste mai bine la presiunea. Se pare că 80% din recolta de șampanie din 1828 a fost pierduta din cauza exploziilor.

Face mai ușoara stivuirea sticlelor de vin. Modul tradițional de stivuire a sticlelor este “cu dopul in jos”, astfel încât gatul unei sticle s-ar odihni in gropita celei de mai jos.
Ce părere ai despre aceste explicații? Ești de acord cu una dintre ele sau ai alta opinie? Care este aceasta?

sursa: unica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.