Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Structurile metalice din Valea Morții, Yakutia. Un subiect sensibil despre care s­-a scris puțin și s-­au făcut puține cercetări

dolinasmertiolguidahyakutia_05

Pe o vastă arie mlăștinoasă, slab populată, Yakutia, denumită și Valea Morții, din Siberia, pot fi găsite structuri metalice ciudate și dovezi devastatoare, vechi de sute de ani, ale unei posibile explozii nucleare. Deopotrivă, atât cercetătorii cât și ufologii se întrebă dacă misterioasele structuri sunt rămășitele unor prăbușiri de aeronave, arme defensive sau doar zvonuri.

Mulți presupun că misterioasele ”căsuțe metalice”, ”cupole” sau ”cazane”, uriașe sunt fragmentele unor nave cu structura metalică, rezultate dintr­-un accident sau dintr­-o luptă aeriană.

E un subiect sensibil despre care s­-a scris puțin și s­-au făcut puține cercetări. Pentru a scrie aceste rânduri m­-am inspirat dintr­-un film, realizat și urcat pe youtube de către ”History” și zecile de pagini de pe internet. Din cauza că zona este mlăștinoasă, cu un acces foarte dificil, nu s­-au încumetat prea mulți exploratori să ajungă până acolo. Cei mai curajoși, fie au dispărut, fie s­-au îmbolnăvit brusc după care au murit. Vechiul nume al regiunii este ”Uliuliu Cherkechekh”, care înseamnă „Valea Morții” și poartă amprenta unui cataclism vechi, localizat aproximativ în anul 1380, când a fost semnalat un seism violent, care a întunecat pentru câteva ore cerul întregii Europe.

foto-jirka-zitka-202

De asemenea documentele din acea vreme vorbesc despre devastarea masivului forestier din zonă și despre dispersarea stâncilor pe o suprafață de multe sute de kilometri pătrați și apoi apariția unor obiecte metalice, de origine necunoscută, care acum sunt îngropate adânc, iar prezența lor este trădată uneori numai de o abundentă vegetație stranie, iarba depășind de vreo două ori înălțimea omului.

Aceste structuri metalice, denumite de localnici ”case de fier”, au fost descrise ca având forme rotunde, cu multe ferestre și acoperiș cu un orificiu ciudat în centru. În trecut parte dintre vânătorii locali mai curajoși au dormit în aceste camere. Dar apoi s­au îmbolnăvit brusc, și cei care au petrecut mai multe nopți la rând au murit acolo. În trecut, Valea Morții a fost parte a unui traseu nomazi folosit de oameni Evenk, de la Bodaibo la Annybar și pe coasta de la Marea Laptev.

tunguska56

O descriere ciudată a rămas de la un negustor în vârstă care trecea deseori prin Valea Morții. ”Undeva pe o fâșie de pământ între două râuri, într­-un loc cunoscut sub numele de Kheldyn («casa de fier» ­ în limba locală), m-­am adăpostit într­o arcadă de culoare roșiatică unde, după o trecătoare în spirală, era un anumit număr de camere din metal în care eu și nepoata mea ne­am petrecut noaptea. În timpul celui mai aprig ger, era cald ca vara acolo”.

Această legendă a fost localizată că vine din anii 1900, transmisă prin copiii nepoatei acelui negustor. Apoi vestea despre zona malefică s­-a extins, fiind declarată un loc: „foarte rău, cu mlaștini aducătoare de boli unde nici și animalele nu merg acolo și copacii se usucă în anumite locuri. Păsările au abandonat zonele lor de cuibărit, lebedele au părăsit lacurile, peștele a dispărut din râuri. Într-­o întindere vastă de taiga de zeci de mii de kilometri pătrați, în zonele mai puțin periculoase au rămas doar câțiva șamani foarte bătrâni”.

Locul de amplasare a tuturor acestor construcții a fost cunoscut doar de către bătrâni, care au fost în tinerețea lor vânători și au vizitat de multe ori aceste structuri. În 1936, geologul Mihail Korețki a descoperit o cupolă emisferică de metal neted, de culoare roșietică, ieșind din sol și având marginile foarte ascuțite. El scrie că ar fi văzut mai multe cupole.

crowded2

”Erau de dimensiuni impresionante: între șase și nouă metri în diametru, dintr­-un metal necunoscut, imposibil de tăiat. Vegetația în jurul acestor cupole e mai abundentă, iar iarba poate depăși de vreo două ori înălțimea omului. Aceste «căsuțe metalice» nu au geam sau ușă, ci doar o gaură în vârf. Grupul nostru era format din șase persoane. Am petrecut o noapte într-­o astfel de încăpere. Dar unui coleg, pe partea stângă a capului (pe care dormise) i­au apărut trei punctișoare dureroase de care nu a putut scăpa, iar unuia dintre prietenii lui i­-a căzut după trei luni părul de pe cap. În alt loc există niște cavități profunde, de unde au țâșnit bule de foc care explodează, fie la ieșire, fie mai târziu.

Aceste cupole erau făcute dintr-­un metal ciudat. Toată lumea a scris că erau cupru, dar sunt sigur că era vorba de un alt element deoarece chiar cu o foarfecă pe un timp friguros nu puteam tăia cazanele (am încercat de mai multe ori). Acest metal nu se rupea și nu putea fi ciocănit, în timp ce asupra cuprului ciocanul ar fi lăsat cu siguranță urme.

Dar „cuprul” este acoperit cu un strat dintr-­un material necunoscut care seamănă cu șmirghelul. Nu este totuși niciun produs de oxidare, nici solzi metalici. Nu se poate nici ciobi, nici zgâria suprafața. Nu am găsit galerii care să ducă la alte săli. Dar am remarcat, în jurul cazanelor, că vegetația era anormală, complet diferită de cea din împrejurimi. Era mai luxuriantă: brusture cu frunze mari; greabăn de o lungime mare; iarbă stranie, de o dată și jumătate mărimea omului. În pofida eforturilor noastre, nu am putut să obținem nici cel mai mic eșantion din aceste cazane. Singurul lucru pe care am putut să­l iau este o piatră. Totuși nu este o piatră obișnuită: este jumătatea unei sfere perfecte de șase centimetrii în diametru. Era neagră și nu purta nicio urmă de prelucrare, însă era netedă ca și cum fusese polizată. Am luat­-o de pe solul unui cazan. După ce am ajuns acasă, după mai multe experimente încercate cu acea piatră, am realizat că poate tăia geamul cu o ușurință uimitoare.”

siberia-aliens-death-valley2

Legendele yakute abundă în referințe la explozii, bubuituri, vârtejuri de foc și sfere incandescente urcând în cer, fenomene similare cu efectele exploziilor atomice. Cert este că radioactivitatea din Valea Morții crește la intervale regulate, dar specialiștii nu pot găsi vreo explicație acestui fenomen.

Zona a fost mult timp sub secret militar. Fără fotografii, fără aparate de zbor. Și zona este încă sub control guvernamental, deoarece s­au găsit depozite importante de diamant și aur.

Apoi, în 1950 armata sovietică, din cauza faptului că zona era puțin populată, a făcut teste nucleare. Acum, regiunea poate fi descrisă ca o mlaștină imensă, mustind de radiații de urma experimentelor atomice.

La începutul lunii iunie 2012, o echipă de oameni de știință și cercetători ruși s­au întors din „Valea Mortii”, regiunea Siberia, susținând că au găsit cel puțin cinci dintre legendarele ”cazane”, care se presupune că ar fi construite de către anticii extratereștri.

Omul de știință de Michale Visok a declarat ziarului ”scienceray”: „Am traversat”Valea Morții” pentru a investiga legendarele ”cazane de metal”. Am descoperit cinci obiecte metalice îngropate adânc în mlaștină.

1. Acestea sunt, fiecare, scufundat în bazine mici de mlaștină, cum ar fi apă, care are oriunde cam 2­3 metri adâncime;

2. Ele sunt cu siguranță metalice. Am verificat fiecare mlaștină și prin ciocănire a auzit sunete metalice, vedeți videoclipul;

3. Vârfurile obiectelor sunt foarte netede la atingere, dar există puncte ascuțite de­a lungul marginilor exterioare;

4. Doi dintre membrii echipei mele s-­au îmbolnăvit;.

5. Echipa e fost formată din trei geologi, un astrofizician,un inginer mecanic și trei asistenți de cercetare”.

Întrebat ce crede despre descoperiri, dacă sunt construite de extratereștrii antici, Michale Visok a refuzat să comenteze declarând: ”cu siguranță este ceva ciudat acolo, nu avem nici o idee despre ceea ce sunt sau ceea la ce au fost folosite!”.

sursa: exclusivenews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.