Connect with us

Hi, what are you looking for?

Știință

Studiu: ”Extractul de afine poate crește durata de viață cu 28%, echivalentul a 22 de ani”

afine

Pe măsură ce îmbătrânim, procesul intern de reparare a ADN-ului își pierde eficiența. Alimentația este un factor esențial în îmbătrânire, combaterea bolilor și creșterea duratei de viață.

Cercetătorii au descoperit că afinele au un rol important în longevitate, prin faptul că acționează în profunzime asupra ADN-ului, ajutând la repararea celulelor afectate.

Afinele sunt produse fitomedicinale extrem de valoroase, utilizate în scop terapeutic încă din antichitate. Au proprietăți antibacteriene, tonice vasculare, regeneratoare hepatice și hipoglicemiante. Susțin sănătatea inimii și a creierului.

Un studiu realizat de US Department of Agriculture a arătat că aceste fructe dulci conțin compuși care întârzie procesul de îmbătrânire. Extractul de afine este atât de puternic încât poate crește durata de viață cu 28%, echivalentul a 22 de ani.

Afinele conțin antioxidanți puternici care susțin și stimulează procesul de reparare a ADN-ului uman și acționează direct asupra genelor asociate cu îmbătrânirea, crescând longevitatea. Aceștia neutralizează daunele radicalilor liberi, reduc stresul oxidativ la nivel profund (asupra țesuturilor și celulelor), și stimulează genele responsabile cu protejarea celulelor.

Conținutul bogat în compuși reparatori și antioxidanți a afinelor este justificat de mediul provocator și condițiile aspre în care cresc aceste fructe: soluri nisipoase, terenuri uscate, la altitudini mari.

Consumul regulat de afine poate fi o metodă simplă de a ne apăra de îmbătrânirea prematură și de bolile degenerative. Dacă pe lângă afine, dieta noastră va conține și rodii și ceai verde, efectele anti-îmbătrânire vor fi și mai mari.

Pe lângă faptul că protejează funcțiile și țesuturile creierului de îmbătrânirea prematură, repară daunele ADN-ului, afinele au un potențial anticancerigen remarcabil, demonstrat științific.

Iată doar câteva motive pentru care se merită să ne facem provizii substanțiale de afine atunci când sunt în sezon. Le putem păstra în congelator și folosi la diferite rețete cu valoare terapeutică: sucuri, smoothie-uri sau salate de fructe.

Dacă nu ați apucat să puneți afine peste iarnă, le puteți procura congelate, la pungi, din marile supermarketuri. Se găsesc în diferite combinații, cu alte fructe de pădure bogate în antioxidanți, precum coacăze negre și roșii, zmeură sau căpșuni.

Surse articol:
http://www.naturalhealth365.com/benefits-of-blueberries-low-life-span-1425.html „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Articol relatat de portalul lataifas.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.