Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Sunetul misterios, apărut în adâncurile Oceanului Arctic! Originea lui este NECUNOSCUTĂ

Un sunet misterios a apărut în adâncurile Oceanului Arctic, în jurul strâmtorii Fury și Hecla din Canada, și nimeni nu știe ce ar putea fi.

Pescarii locali sunt îngrijorați datorită faptului că acest zgomot alungă fauna din zonă, iar echipele de investigare ale armatei canadiene nu au descoperit încă sursa lui.

Sunetul misterios pare să vină de pe fundul mării, în zona strâmtorii Fury și Hecla, un canal îngust în regiunea Qikiqtaaluk. Este o zonă îndepărtată, situată la aproximativ 120 km de cătunul Igloolik. Cunoscută și ca „polynya”, această zonă este în mod normal un habitat pentru fauna sălbatică. Dar sunetul care se aude destul de puternic pare să fi alungat animalele din zonă. Mamiferele marine se bazează pe auz pentru a naviga și pot fi destul de sensibile la zgomote nefamiliare. Localnicii din zonă, care îşi asigură hrana din pescuit și vânătoarea mamiferelor marine, sunt îngrijorați de această situație stranie.

Acest pasaj este o rută de migrație pentru balenele de Groenlanda și, de asemenea, pentru foci” a afirmat George Qulaut pentru CBC. „În mod normal sunt foarte multe exemplare în acea zonă. Dar această vară nu s-a mai văzut niciunul.”

Marina militară canadiană a investigat zona pentru a detecta sursa acestui zgomot, survolând strâmtoarea timp de 90 de minute cu o ambarcațiune de patrulare maritimă CP-140 Aurora, echipată cu senzori speciali, însă nu a putut elucida misterul apărut peste noapte.

Teorii despre zumzetul misterios

În lipsa unei explicații clare, au fost enunțate o serie de teorii cu privire la sursa sunetului. S-a presupus că ar fi sunete emise de sonar. Baffinland Iron Mines Corporation, o companie care extrage minerale din Insula Baffin (Canada), a efectuat o serie de prospectări oceanice cu ajutorul sonarului în trecut. Dar compania neagă faptul că ar fi făcut acum astfel de prospectări în zona afectată.

Unii au dat vina pe organizaţia ecologistă Greenpeace, care se opune vânătorii de mamifere marine, în special de balene. Adepții acestei teorii susțin că Greenpeace ar fi provocat în mod deliberat zgomotul, pentru a alunga balenele din zonă, astfel încât acestea să nu mai fie vânate de localnici. Dar, un purtător de cuvânt al Greenpeace a negat o asemenea ipoteză.

Armata canadiană a negat, de asemenea, că ar desfășura vreo activitate militară în zonă, care să provoace aceste zgomote.

O altă ipoteză implică activitatea OZN-urilor. Site-ul UFO Sightings Daily.com pretinde că zumzetul misterios ar fi putut fi provocat de o bază extraterestră subacvatică, pe când alţi conspiraţionişti spun că este vorba de o navă spaţială extraterestră prăbuşită în apele reci din nordul Canadei.

Orice ar fi, misterul zgomotului rămâne…

sursa: yogaesoteric.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.