Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Suntem în plin proces de încălzire globală, dar în câțiva ani vom intra într-o nouă era glaciară

foto: Pixabay

Ne aflăm în plin proces de încălzire globală, ca urmare a poluării masive care provoacă un puternic efect de seră. Însă, peste doar cațiiva ani, încălzirea s-ar putea opri și planetă va intra într-o mini eră glaciară.

Afirmația aparține unor cercetători de la Universitatea Northumbria, coordonați de profesoară de matematică Valentina Zharkova.

Ei au realizat un studiu bazat pe un model matematic care ia în calcul evoluția undelor magnetice produse de Soare.

Conform acestor date, vârfurile de activitate magnetică din perioada 2020-2030 se vor anula reciproc și vor duce astfel la o reducere a activității solare.

Acest lucru va însemna o scădere dramatică a temperaturilor la suprafața Terrei. Fenomenul va începe să fie observat chiar din anul 2021.

Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. Între anii 1646-1715 Pământul a trecut printr-o mică eră glaciară, cunoscută acum sub numele de Minimum Maunder. În acești ani temperaturile au fost atât de scăzute încât fluviul Tamisa a înghețat.

Desigur, de data această efectul nu va fi atât de dramatic, pentru că există încălzirea globală, care va echilibra oarecum temperaturile, făcându-le mai ușor de suportat.

În acest fel, oamenii vor câștiga 30 de ani în care pot lua măsuri pentru a combate încălzirea climei, pentru că aceasta va fi oprită numai pentru scurt timp, precizează Valentina Zharkova.

Modelul matematic realizat de echipa ei arată că activitatea solară va fi redusă cu până la 60% în jurul anului 2030, scrie Daily Mail.

sursa: independent.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.