Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Surprinzător: Culoarea roz nu există. Este doar în mintea noastră.

foto: goodfon.ru

Surprinzător: Culoarea roz nu există. Este doar în mintea noastră.

Rozul nu este singura culoare care se formeaza din combinatia altor culori. Deci nici celelalte culori obtinute din combinarea culorilor de baza nu exista?!

Culoarea roz este preferata fetiţelor din întreaga lume şi înseamnă feminitate şi chiar romantism. Oamenii de ştiinţă ne anunţă că de fapt rozul nu există, sau există doar în mintea noastră.

Rozul este o combinaţie dintre roşu şi violet, două culori, la care dacă te uiţi la un curcubeu, sunt situate în capete diferite, susţine profesorul britanic Robert Krulwich, scrie DailyMail.co.uk.

Culoarea ia naştere în ochii şi în mintea noastră. Atunci când te uiţi la un obiect roz, tu vezi, de fapt, lungimi de undă ale luminii. Rozul apare datorită unor lungimi de undă ale luminii ce sunt reflectate, în timp ce altele sunt absorbite sau şterse şi se formează pigmenţi.

Aşadar rozul este o culoare care se reflectă şi nu transmisivă, pe care o poţi percepe datorită luminii ce pică pe obiecte.

Primul care a venit să contrazică acest lucru a fost Jill Morton, profesoară la Universitatea din Hawai.

Ea a declarat: „Rozul este o culoarea, bineînţeles. Într-adevăr rozul nu este parte a spectrului luminos, ci este o culoare, ce trebuie combinată pentru a genera. Dacă luaţi un tub de vopsea roşie şi veţi adăuga puţin alb, veţi obţine roz. E drept că rozul nu apare în culorile curcubeului, dar se poate obţine ca şi nuanţă.

Sursa: realitatea.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.