Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Țări în care poţi trăi şi te poţi relaxa cu un buget zilnic mai mic de 30 de dolari

foto: Rough Guides

Bugetul de vacanţă este, de cele mai multe ori, insuficient. Dacă ştim să alegem calea de mijloc, vom fi extrem de mulţumiţi şi ne vom putea bucura din plin de concediu. Potrivit businessinsider.com, există ţări în care, datorită costului redus al vieţii şi, în unele cazuri, a dolarului puternic din S.U.A., este posibil să cheltuiţi foarte puţini bani. Vă puteţi face o idee despre cheltuielile curente vizitând site-ul numbeo.com, cea mai mare bază de date cu liste de oraşe şi ţări din întreaga lume.

1. Tailanda Thailanda este un paradis în adevăraul sens al cuvântului. Are insule tropicale, oraşe pline de viaţă, mâncarea este delicioasă, iar viaţa de noapte vibrantă este la mare căutare. În ciuda creşterii uriaşe a numărului turiştilor, preţurile din Thailanda au rămas extrem de scăzute. Hostelurile sunt disponibile pentru mai puţin de 1,50 dolari pe noapte. Puteţi găsi camere duble private pentru doar 7 dolari pe noapte. O masă la un restaurant ieftin va costa 1,77 $, iar o halbă de bere autohtonă costă la fel.

2. Bolivia Bolivia este una dintre cele mai frumoase ţări din America de Sud. Pădurea tropicală amazoniană şi Lacul Titicaca se află în această ţară. Camerele de la hostel sunt disponibile pentru doar 6 dolari pe noapte. O masă la un restaurant ieftin va costa 3,50 de dolari, iar o halbă de bere este 2 dolari. Masa de prânz poate fi servită în pieţele locale.

3. China, ţara contrastelor Aici, istoria antică se întâlneşte cu modernitatea, iar oraşele mici găzduiesc milioane de locuitori. În China întâlnim deşesturi, dar şi oraşe îngheţate. Pe cât de scumpă poate fi, există şi posibilitatea vizitării cu preţuri modeste. Camerele dormitoarelor de la Hostel sunt disponibile pentru doar 2.93 dolari pe noapte. O masă la un restaurant ieftin va costa 2,95 de dolari, iar berea locală poate fi la fel de ieftină. Pont. În oraşele mici puteţi cumpăra beri de la magazinele alimentar cu doar 30 de cenţi şi le puteţi consuma în restaurante, fără nicio problemă.

4. Mexic Mexiul atrage prin peisajele sale, prin bucătăria cunoscută în toată lumea, dar şi pentru istoria sa milenară. Camerele de la hostel sunt disponibile pentru doar 50 de cenţi pe noapte. O masă la un restaurant ieftin va costa aproximativ 5 dolari, iar berea locală costă doar 1,38 dolari.

5. Ucraina Chiar dacă engleza nu este vorbită la scară largă, iar disputele politice cu Rusia sunt la rdinea zilei, Ucraina este o ţară încântătoare. Camerele de la hostel sunt disponibile pentru doar 3.09 dolari pe noapte. O masă la un restaurant ieftin va costa 3,84 dolari, iar berea locală este doar 58 de cenţi.

sursa: adev.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.