Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Tehnica Feynman, metoda de a învăța rapid și profund. Poate fi folosită în orice domeniu

foto: Brain Pickings

Există copii geniali care pot vorbi mai multe limbi străine sau cunoască matematică la vârste foarte fragede.

Majoritatea dintre noi, oamenii normali, trebuie să muncim din greu pentru a învăța subiecte noi. Pe măsură ce îmbătrânim, memoria noastră devine tot mai complexă, înceată și consumatoare de timp.

Există câteva trucuri prin care ne putem menține creierul tânăr și este demonstrat știinific faptul că de exemplu muzica îmbunătățește memoria.

Dar ce putem face dacă vrem să ajungem la nivel de măiestrie în subiecte necunoscute pe cât de rapid posibil? Richard Feynman (1918-1988), un fizician teoretician american genial și câștigător al Premiului Nobel, a dezvoltat o tehnică simplă și eficientă în 4 pași, care ajută procesul nostru de învățare,

Feynman a înțeles diferența dinte ”a știi ceva” și ”a cunoaște numele a ceva” și acesta este unul dintre cele mai importante motive ale succesului acestuia.

Tehnica Feynman nu este limitată la un anumit subiect, ea poate fi folosită pentru a învăța orice.

Pasul 1: Explică unui copil

Ia un caiet și scrie ce știi despre subiectu pe care vrei să înveți.

Acum, prefă-te că îi explici subiectul nu unui adult inteligent ci mai degrabă unui copil de 8 ani care abia dacă are destul de mult vocabular și atenție pentru a înțelege conceptele de bază și relațiile.

Cele mai bune rezultate se obțin dacă poți să scrii despre subiect și să și explici în același timp, exact ca un profesor la școală, stând în fața tablei.

Beneficiile acestei abordări sunt faptul că nu te poți ascunde în spatele termenilor tehnici pe care în realitate nici măcar nu îi înțelegi. Acest lucru înseamnă că trebuie să te forțezi să înțelegi subiectul la un nivel mai profund și să simplifici relațiile și conexiunile dintre idei. Dacă te căznești, vei avea o înțelegere clară a locruilor unde ai goluri în înțelegere.
Pasul 2: Revizuiește-ți golurile de înțelegere

În pasul 1, cel mai probabil ai întâlnit goluri de înțelegere. Poate că era vorba despre ceva ce ai uitat, nu ai putut explica sau pur și simplu nu ai înțeles nici tu.

Odată identificate aceste goluri de cunoaștere, mergi înapoi la materialul sursă și îl reînveți până când poți să îl explici în termeni simpli. Cu alte cuvinte, repetă Pasul 1 până când nu mai există goluri.

Pasul 3: Organizează și simplifică

În acest punct ar trebui să ai o explicație completă, simplă și clară a noului subiect în așa fel încât chiar și un copil să poată să îl înțeleagă.

Organizează-ți notele de mână și revizuiește-le. Poți să încerci să le citești cu voce tare. Dacă explicația nu este simplă sau pare confuzantă, acesta un indicator bun a faptului că înțelegerea ta în acea zonă încă are nevoie de ceva muncă.

Pasul 4 (opțional): Transmite

Dacă vrei să testezi dacă ești la nivel de măiestrie pe acest subiect, poți parcurge Pasul 4. Explică subiectul unui prieten sau familiei. Alege o persoană care nu știe nimic sau știe foarte puțin despre subiect. Dacă există lucruri pe care ei nu le înțeleg iar tu nu le poți explica, înseamnă că propria ta cunoaștere are încă goluri.

Aceasta este Tehnica Feynman. Este simplă și eficientă. Este o metodă minunată de învățare, ce deschide ferestre către un mod de gândire cu totul diferit.

Dacă vrei să o încerci, îți dorim mult noroc!

sursa: noulpamant.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.