Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Tehnologia care ”vede” prin pereţi a fost prezentată

foto: YouTube.com

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Carolina de Nord au reuşit să vadă prin pereţi cu ajutorul unei benzi înguste de frecvenţe şi a unui algortim special, anunță jurnal.md.

Majoritatea tehnologiilor din prezent trebuie să cunoscă materialele din care sunt realizaţi pereţii pentru a afla modul în care acestea vor afecta undele de frecvenţe utilizate pentru scanarea peretelui. TechRepublic notează că a doua abordare propusă de cercetători nu necesită astfel de informaţii pentru scanarea peretelui.

”Majoritatea tehnologiilor care pot vedea prin pereţi utilizează o serie de frecvenţe din cauza cărora sunt extrem de scumpe. De asemenea, nu au o rezoluţie foarte bună, aşadar, deşi ar putea observa un om în mişcare de partea cealaltă a zidului, nu ar putea observa şi o reţea de fire,” a declarat Daniel Marks, profesor din cadrul Universităţii Duke.

Specialiştii nu s-au axat pe materialele din care era realizat peretele, ci pe cât de simetric era acesta. Dacă era plat sau uniform, simetria frecvenţei ar fi fost afectată, susţin specialiştii.

”Am creat un algoritm care separă datele în două părţi, una care prezintă simetria circulară şi a doua cu trăsături complet diferite. Datele care nu deţin simetrie sunt cele importante,” susţin specialiştii.

Prin utilizarea unei singure frecvenţe pentru scanare, costurile unei astfel de tehnologii ar putea fi diminuate. După construirea mai multor tipuri de ziduri în laborator, cercetătorii au reuşit să localizeze obiecte precum circuite electrice, fire şi prezoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.