Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Tehnologie de pe altă planetă?! Un aliaj de provenință necunoscută dă bătăi de cap oamenilor de știință

ufo

In anul 1983 ,un taran din nordul zonei europene a fostei U.R.S.S facea o descoperire incredibila: el a cules de pe malul raului Velikaya un obiect metalic foarte stralucitor , o asa -zisa ,,mostra,, dintr-un aliaj enigmatic, necunoscut si neutilizat in practica, tehnologia sau industria mondiala -care a fost cercetat si analizat in cele mai sofisticate laboratoare rusesti.

Obiectul s-a dovedit a fi un aliaj cu o compozitie foarte stranie ,imposibil de realizat de stiinta moderna care era constituit in proportie de 87 la suta din elemete rare :ceriu ,lantaniu si neodim.

Aceste elemente se gasesc in proportie infima in alcatuirea scoartei terestre si cu atat mai putin se pune problema obtinerii sau combinarii lor pe cale artificiala (la nivelul tehnologiei actuale).

Cu toate acestea straniu aliaj(gasit intr-un loc la fel de ciudat ) este obtinut evident in mod artificial (fiind exclus un simplu ,,accident,,  sau capriciu al NATURII) dar munca de cercetare si eventuala sa obtinere ar fi devastat financiar orice buget tehnologic .

104

Si ca o cireasa in varful tortului ,aliajul prezinta niste adaosuri la fel de ciudate cum ar fi thoriul si molibdenul ,putin accesibile ca pret chiar si in zilele noastre.

Cu toate acestea se mai adauga un fapt foarte straniu :oamenii de stiinta nu pot determina precis varsta acestui obiect metalic ,plasand-o undeva intre 300 si 100.000 de ani .

Cercetatorul rus V.FOMENKO afirmase la vremea respectiva (in 1985) ca ratiunea de a fi a un aliaj ca cel gasit pe malul raului Vaska ,si implicit ,ratiunea (pt ca a existat in mod cert o ratiune) de a-l alcatui nu s-ar putea intemeia logic si financiar decat pe insusirile magnetice neobisnuite ale aliajului.

El ar fi putut fi folosit doar pt o racire magnetica pana la temperaturi foarte joase (ceea ce ar fi implicat tehnologii de fabricare utilizand campuri magnetice colosal de puternice).

Confruntandu-se cu atatea semne de intrebare si necunoscute in ceea ce priveste acest aliaj ,opinia stiintifica nu a putut sa furnizeze nici pana in zilele noastre o explicatie in ceea ce priveste provenienta si scopul sau real.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.