Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Temeri privind un nou război mondial. Trupele chineze sunt deja la graniță

foto: India Today

Soldații continuă să avanseze în Doklam, la granița cu India, crescând temerile că Beijingul pregătește o forță puternică de invazie.

Noi imagini arată posturi de beton construite în zonă, șapte eliporturi, noi tranșee și zeci de vehicule blindate, în apropierea locului în care armata indiană și militarii Armatei Populare de Eliberare din China au luptat timp de 72 de zile anul trecut.

Teritoriul este disputat de China și Bhutan, iar India este cu ochii ațintiți asupra situației, scrie Daily Star, citat de evz.ro.

India a explicat că trupele sale se vor implica, dacă vor vedea că armata chineză încearcă să „întrerupă status-quo-ul actual”.

Șeful armatei indiene, generalul Bipin Rawat, a declarat: „Soldații Armatei Populare de Eliberare se află acolo, într-o parte a regiunii, deși nu în numărul despre care am vorbit inițial. Au dezvoltat mai multe infrastructuri, temporare majoritatea…Dar și noi suntem acolo. Așa că, în cazul în care vor veni peste noi, le vom face față”.

Un alt oficial al armatei indiene a adăugat: „Trupele noastre, deasupra bazinului care domină Doklamul, sunt mult mai bine plasate pe teren. Suntem în faza „așteptăm și vedem”, pregătiți pentru orice eventualitate”.

India a provocat tensiuni în regiune, cu China și Pakistan, când a testat cu succes, zilele trecute, o nouă rachetă balistică intercontinetală.

Tensiunile dintre aceste state și Pakistan sunt reduse la această oră, deși trupele de ambele părți trag unele asupra altora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.