Teroare! Război în Texas! Polițiști împușcați de lunetiști

dallas rayboi

Patru polițiști au fost uciși cu focuri de armă joi în centrul orașului Dallas, Texas, în timpul unei manifestații organizate în semn de protest împotriva uciderii a doi oameni de culoare în cursul săptămânii în statele Minnesota și Louisiana de către forțele de ordine.

Alți șapte ofițeri au fost răniți. Doi sunt în operație, iar trei sunt stare critică, a declarat comandantul poliției din Dallas.

Potrivit poliției, „doi lunetiști” au deschis focul asupra ofițerilor, dintr-o „poziție aflată la înălțime”. Niciunul nu a fost prins deocamdată.

Centrul Manhattanului a fost blocat joi de manifestanți. Ei s-au strâns în Union Square Park, unde au scandat: „Oamenii uniți, niciodată divizați!” și „Ce vrem? Dreptate. Când vrem? Acum”.

Protestatarii au plecat apoi din parc și au defilat pe bulevardul Fifth Avenue, în timp ce poliția s-a străduit să asigure ordinea.

Mitinguri au avut loc și la Chicago și Washington.

Miercuri, un ofițer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în mașină cu iubita sa și copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofițerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze și să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împușcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofițeri albi. Și acest incident a fost filmat.

sursa: activenews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *