Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Topul celor mai periculoase fructe şi legume din agricultura industrială cu un conţinut alarmant de pesticide

rosie otravita

Un studiu făcut de Enviromental Working Group (EWG) a dezvăluit un top al celor mai nocive fructe şi legume, în funcţie de nivelul de pesticide care s-a descoperit că îl conțin. În ultimii ani, căpşunile și merele conduc în topul alimentelor tratate cu pesticide.

Agricultura industrială se bazează pe substanţele chimice care apără recoltele de dăunători, dar acestea sunt periculoase şi pentru sănătatea noastră, scrie CSID.

Deşi sunt o sursă bogată de antioxidanţi, căpşunile care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe pesticide, iar unele dintre ele prezentau urme de 17 tipuri de pesticide.

Deşi căpşunile iau titlul pentru cel mai nociv fruct, ele nu sunt singurele la care trebuie să fiţi atenţi. Pe lista celor 12 cele mai nesigure alimente care se află printre preferatele românilor sunt şi merele, cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate, şi cartofii, care conţin cea mai mare cantitate de pesticide dintre alimentele testate.

Alimentele nesigure reprezintă un pericol pentru sănătate şi sunt o adevărată sursă de infecţii pentru cei care le consumă. Microorganismele sau substanţele chimice din aceste alimente sunt asociate cu peste 200 de afecţiuni, unele dintre ele foarte grave.

Şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor din România confirmă că merele de pe piaţă se află în topul fructelor tratate cu pesticide, alături de citrice şi căpşuni.

Topul fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide

1. Căpşuni
2. Mere
3. Nectarine
4. Piersici
5. Ţelină
6. Struguri
7. Cireşe
8. Spanac
9. Ardei gras
10. Roşii
11. Roşii cherry
12. Castraveţi

Agenţia pentru Protecţia Mediului are o politică prea blândă în privinţa pesticidelor şi ar trebui să o revizuiască ţinând cont de noi studii care expun efectele negative asupra sănătăţii ale acestora, este de părere Sonya Lunder, senior analist la EWG.

Un studiu publicat în Environmental Health Perspective arată că o dietă bazată pe alimente organice are un impact benefic uriaș, eliminând pesticidele din organismul copiilor după cinci zile. Nu este neapărat nevoie să cumperi numai produse organice (poate fi destul de costisitor).

Ghidul EWG referitor la prezenţa pesticidelor este un instrument pe care consumatorii îl pot folosi cu încredere când merg la cumpărături. Lista fructelor şi legumelor curate, cele cu puţine pesticide, alături de cea a celor 12 alimente nocive pot fi de mare ajutor”, explică Lunder.

În privinţa alimentelor sigure, niciunul dintre cele prezente în acest top nu a conţinut mai mult de patru pesticide. Avocado este cel mai sigur aliment, mai puţin de 1% dintre mostrele testate conţinând urme de pesticide.

Topul celor mai sigure fructe şi legume de pe piață

1. Avocado
2. Porumb dulce
3. Ananas
4. Varză
5. Mazăre (congelată)
6. Ceapă
7. Sparanghel
8. Mango
9. Papaya
10. Kiwi
11. Vinete
12. Pepene galben
13. Grepfrut

sursa: yogaesoteric.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.