Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Tot ce nu știai despre efectele consumului excesiv de cafea

cafea

Cafeaua este, probabil, substanţa la care puţini oameni pot să renunţe. De exemplu, pe continentul american, circa 180 de milioane de oameni sunt de părere că nu şi-ar putea începe ziua dacă nu ar servi o cafea.

Un adult sănătos poate să bea până la 400 de mg de cafea, adică circa patru căni de cafea preparată, însă adolescenții nu ar trebui să consume mai mult de o singură cană.

Bineînţeles, cafeaua are o serie de beneficii, dar consumată în cantităţi mari, în fiecare zi, afectează organismul, scrie healthambition.com. Iată ce trebuie să ştiţi despre cafea dacă sunteţi una dintre persoanele dependente de această băutură:

1. Cafeaua şi aciditatea

Cafeaua consumată pe stomacul gol stimulează producţia de acid gastric, care în mod normal este necesar pentru digestia alimentelor. Astfel, potrivit unor studii, în momentul în care luăm masa nu se mai secretă suficient suc gastric, iar proteinele nu mai sunt descompuse corespunzător.

Proteinele nedigerate sunt asociate unui număr mare de probleme de sănătate, de la balonări şi gaze, până la cancer de colon.

2. Consumul excesiv de cafea poate cauza ulcer şi gastrită

Compuşii din cafea, cafeina şi anumiţi acizi, pot irita stomacul şi pereţii intestinului subţire. În general, persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită le este recomandat să renunţe la cafea. În plus, tot mai multe studii arată că băutura poate chiar să cauzeze aceste boli persoanelor sănătoase.

Citeste continuarea pe AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.