Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Un articol ca o PROFEȚIE! Planul diabolic a lui Putin: va supune Europa fără să tragă un singur cartuș

putin-vs-europa

Scris acum un an, acest articol creiona planul lui Vladimir Putin de a „cuceri” Europa. După alegerile din țările vecine nouă și din SUA, se pare că rușii au calculat cu precizie care sunt fisurile din alianța europeană.

Dorinta lui Putin de a se implica tot mai mult in politica externa a crescut dupa succesul avut in estul Ucrainei. Editorialistul Die Welt, Richar Herzinger, sustine ca, profitand de slabiciunile Europei si de tensiunile care exista intre statele membre din cauza crizei refugiatilor, Putin incearca sa isi extinda influenta politica asupra unei parti cat mai mari a Europei.

Jurnalistul citat spune ca mazilirea Angelei Merkel este in capul listei prioritatilor presedintelui rus. Herzinger constata ca Rusia foloseste, actualmente, o „strategie de infiltrare” in Germania, sub pretextul ca isi protejeaza cetatenii germani de origine rusa.

Episodul fabricat cu acea fata despre care s-a spus ca ar fi fost violata de un grup de refugiati este doar o parte din ampla masinarie de propaganda rusa. In acel caz, chiar ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a intervenit in numele victimei, acuzand justitia germana ca nu isi face datoria, noteaza Vox Europe.

„Mocova testeaza constant anumite zone pentru a vedea cat de departe poate merge pana a intampina o opozitie semnificativa din partea Occidentului”, spune Herzinger. Atacurile dese asupra lui Merkel au avut putine repercursiuni asupra Rusiei, la fel ca si uciderea agentului dizident Litvinenko, despre care o instanta britanica a spus ca a fost omorat la cererea expresa a lui Putin.

Intentia lui Putin este de a diviza Uniunea Europeana. El viseaza la o Europa in care statele sunt izolate, in afara sistemului sigur al UE care, in aceasta situatie, nu ar mai putea lua decizii geopolitice fundamentale fara acordul Kremlinului. Pentru ca acest lucru sa se intample, axa transatlantica trebuie sa fie rupta, iar America sa nu mai aiba putere de decizie pe continentul european.

Herzinger crede ca cei care spera ca Rusia se va inmuia din cauza sanctiunilor economice impuse sunt naivi. Societatea rusa a fost educata in asa fel incat sa creada ca joaca un rol deosebit in istoria lumii. Din aceasta pozitie, Rusia are datoria de a-si salva vecinii occidentali de „decadenta liberala” provenita din SUA. Aceasta pozitionare, creata cu multa atentie, i-a creat un scut bun Rusiei impotriva socurilor economice.

In plus, aventurile geopolitce ale lui Putin nu se opresc la Europa. Siria a oferit un bun exemplu de cum o interventie bine planificata poate fi capabila sa zapaceasca Vestul. In timp ce diplomatii arata cu degetul spre ISIS, care ar fi dusmanul lor comun, Putin continua sa sprijine regimul Assad si atacurile acestuia asupra propriului popor.

Credinta fantezista occidentala ca Rusia este un partener inevitabil in lupta impotriva terorismului, justifica in continuare agresiunea asupra Ucrainei. Guvernele occidentale au trecut repede peste agresiunea Rusie asupra tarii vecine, iar America negociaza acum cu Rusia o solutie convenabila de rezolvare a problemei. Occidentul trebuie sa isi afirme clar intentiile de a stabili limite clare cu privire la ambitiile hegemonice ale lui Putin. Dar democratiile sovaitoare ale Occidentului par mai departe decat oricand de acest lucru, incheie Herzinger.

Articol relatat de portalul aktual24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.