Un loc superb de evadare, cea mai mică republică din lume- Nauru

 

Pe principiul – esentele tari se tin in sticlute mici – am descoperit ca cea mai mica tara insulara din lume este un loc superb de evadare.Cu putine resurse insa cu peisaje exotice superbe si o clima ideala, Nauru se promoveaza intens, dorind sa atraga iubitorii de inedit si de aventura.

Nauru, oficial Republica Nauru, este o tara insulara in teritoriul micronezian al Pacificului de Sud. Cel mai apropiat vecin este Insula Banaba din Republica Kiribati, 300 km

la est. Nauru este cea mai mica tara insulara din lume, avand o suprafata de doar 21 km², cea mai mica republica independenta si singurul stat din lume fara o capitala desemnata oficial.

Nauru se afla in vestul Oceanului Pacific, la 42 km sud de Ecuator. Insula este inconjurata de un recif de corali, vizibil in timpul refluxului.

Reciful ocupa o zona aflata intre plajele pline de nisip si adancul oceanului. Prezenta acestuia impiedica infiintarea unui port, desi au fost executate saisprezece canale artificiale pentru a permite ambarcatiunilor mai mici sa ajunga la insula. Dincolo de plaja, spre interiorul insulei, se afla o fasie fertila de coasta cu latimea intre 150–300 m. Platoul central, denumit pe insula Topside, este inconjurat de stanci de corali. Cel mai inalt punct de pe platou are altitudinea de 65 m fata de nivelul marii.

Nauru a fost la inceput locuita de populatii microneziene si polineziene in urma cu cel putin 3.000 de ani. Existau in mod traditional 12 triburi sau clanuri pe Nauru, triburi care sunt reprezentate de cele 12 colturi ale stelei de pe steagul tarii.

foto: Shutterstock

Sursa: vacantaesoterica.blogspot.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *