Un mare mister al antichităţii a fost descifrat de arheologi. Mulţi cercetători s-au îndoit de existența acestei minuni

gradinile-suspendate-ale-semiramidei-jpg

Este una din cele sapte minuni ale lumii antice, insa arheologii nu au gasit niciun indiciu care sa arate existenta Gradinilor suspendate ale Semiramidei, cel putin pana acum.

De aici a venit si ideea unora de a pune sub semnul intrebarii existenta lor.

Conform istoricului Diodor din Sicilia, uriasele gradini ocupau o suprafata de 15.000 m² si se ridicau in patru terase pana la 77 metri inaltime, unde erau plantati arbori din mai multe specii, unii dintre ei fiind inalti de 24 metri.

Insa un profesor britanic vine cu dovezi care atesta faptul ca Gradinile suspendate nu au fost construite in Babilon, cum se credea pana acum, ci in Ninive, la 482 de kilometri mai la nord de Babilon.

Minunea Gradinilor suspendate a fost obiectul studiului profesoarei Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford vreme de 18 ani, iar concluzia la care a ajuns este aceea ca gradinile au fost construite de asirieni in nordul Mesopotamiei, nu de babilonieni, in sud.

Mai mult, Dalley crede ca aceasta constructie impresionanta i-a apartinut regelui asirian Senaherib, nu regelui Nabucodonosor.

„Chiar daca Gradinile suspendate ale Semiramidei sunt considerate un adevar universal, nimeni nu a aratat dovezi incontestabile ale constructiei lor. Eu cred ca ma aflu aproape de un raspuns sigur, care este sustinut de dovezi palpabile”, a declarat Stephanie.

sursa: bzi.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *