Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Un record ȘOCANT! Cocoșul care a trăit fără cap un an si jumătate

Acum 70 de ani, un fermier din Colorado a taiat capul unui cocos de la ferma sa. Mike, asa cum a fost botezat cocosul a devenit faimos din cauza faptului ca a supravietuit 18 luni fara cap.

Intrebarea pe care a framantat o multime de lume este urmatoarea: Cum a trait atatea luni cocosul fara cap ?

Cocosul care a trait fara cap un an si jumatate

Păsările domestice pot supravieţui în urma îndepărtării capului datorită amplasării creierului. Cerebelul şi zona centrală a creierului, organe responsabile pentru funcţiile vitale ale corpului, fiind amplsate în gâtul găinilor, relatează The Vintage News.

Majoritatea păsărilor mor la câteva minute după ce îşi pierd capul. Cocosul Mike a refuzat insa sa moara, iar la scurt timp dupa ce a fost decapitat s-a asezat jos ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In urmatoarea zi, cocosul a incercat sa ciuguleasca mancarea, asadar fermierul l-a lasat sa traiasca.

Olsen, asa cum il numea pe fermier, a hranit pasarea cu apa, lapte si boabe de porumb prin gat.

cocosul fara cap

Procesul de hranire a cocosului Mike

Cocosul Mike a supravietuit decapitarii deoarece Olsen nu a taiat vena jugularei, pasarea pierzandu-si vazul, auzul si o mica parte din creier. La scurt timp dupa ce pasarea a fost decapitata aceasta a devenit o vedeta locala, calatorind prin Statele Unite pentru a putea fi admirat de catre curiosi.

Oamenii plateau bani frumosi pentru a-l vedea pe cocosul Mike, pasarea ajungand sa faca un profit de 4.500 de dolari pe luna. Timp de un an si jumatate pasarea a calatorit prin SUA pana la ultima sa oprire in Phoenix, Arizona.

Pe 17 Martie 1947, cocosul Mike a murit inecat cu un graunte de porumb in timp ce se afla cu stapanul sau intr-un motel din Phoenix. Cocosul a ramas faimos in Fruita, locul in care se afla ferma lui Olsen unde i-a fost ridicata o statuie in memoria sa.

cocosul mike

sursa: mistere.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.