Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Un remediu eficient în durerile de spate. Funcționează în peste 90% din cazuri

durere-spate

Care sunt cauzele comune ale durerii de spate/lombare?Accidentele si ranile sportive sunt cele mai comune cauze de durere cronica de spate. Dar uneori, si cele mai banale activitati sau miscari – cum ar fi aplecatul pentru a ridica ceva de pe jos – pot declansa durerea.

Exista un numar de factori care cresc riscul de a dezvolta durere.

Un stil de viata sedentar si prea mult stat jos va creste riscul de a dezvolta o durere lombara

Numitorul comun la pacientii care sufera de cazuri foarte grave de durere lombara: stilul de viata sedentara. Durerile musculare de spate, gat, sau de localizari diferite se nasc datorita unor distributii inegale de forte la nivelul respectivilor muschi, dar si a unor pozitii viciate in care am stat perioade lungi de timp.

Mai important de atat, perioade lungi de stat jos, sau in pozitii proaste cu postura deficitara sunt factori majori nu numai de durere lombara, dar si de creste in greutate, probleme articulare, probleme nervoase (cum ar fi sindromul de tunel carpian) si alte boli debilitante. De fapt, cercetarile noi in domeniu arata ca statul jos pentru perioade lungi de vreme este un factor de risc independent de ceilalti pentru o stare de sanatate precara si o moarte prematura – chiar si daca faceti sport!

Cum se elimina durerea lombara/de spate in mod natural?

Exista un numar de variante care sunt mai sigure decat medicamentele, dar necesita rabdare.

Ce este TATANEASA?

Tataneasa este o planta care creste pe campii, lunci, si in santuri. Ea poate face viata mai buna in cazul multor suferinzi de dureri lombare, spun cercetatorii.

Tataneasa este recunoscuta pentru proprietatile ei de vindecare ce nu au egal. Traditional, ea este folosita in vindecarea ranilor, fracturilor si ulcerelor. Este folosita inca din Evul Mediu, si in trecut a fost folosita extern pentru a grabi vindecarea ranilor si intern pentru a ajuta productia celulara si recuperarea din boala si dupa operatii.

Care parti ale plantei se folosesc?

Radacinile au proprietati similare cu ale frunzelor. Sunt mai hranitoare decat frunzele.

Frunzele sunt folosite cel mai des in uleiuri si creme pentru tratamentul entorselor, durerilor articulare, durerilor de spate/lombar.

Cum se foloseste?

Extern – se poate folosi un amestec de frunze mixate intr-un blender pentru a grabi vindecarea fracturilor minore (degete). Unguentele pe baza de tataneasa (amestecate cu alte ierburi) pot fi folosite pentru afectiuni musculare, articulare (ceea ce ne intereseaza pe noi in acest articol), dar si pentru afectiuni cutanate.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.