Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Un român a câștigat Maratonul de la Polul Nord! FELICITĂRI!

maraton polul nord

Steagul României a fluturat la Cercul Polar după ce Tibi Ușieru a reușit să câștige ultramaratonul 6633 de la Cercul Polar, într-o cursă de poveste de 566 km. Tibi a devenit doar al 20-a concurent din lume care a terminat cursa în timpul impus de organizatori.

Tiberiu Ușeriu a trecut linia de finish la ora 01.00, ora României și ora locală 4.44, după ce a alergat pe gheață, la temperaturi care au ajuns până la – 62 de grade.

”Avem câștigătorul ediției 2016: Tiberiu Ușeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk. Tibi a condus de la start până la finisih și este fără îndoială un campion meritat a ceea ce este probabil cel mai dur, mai friguros și mai vântos ultramaraton de pe planetă. Felicitări, omule!”, au scris organizatorii.

Toh Poh Joo din Singapore a venit pe locul al doilea, la 56 de minute în spate, iar în urma lui au ajuns împreună ceilalți cinci concurenți: Românii Andrei Roșu și Vlad Tănase, Michael Hull (Australia), Frank Fumich (SUA) și Alex Nemet (SUA).

Cu 37 de km rămași până la finish Tibi și PJ progresau umăr la umăr. În spatele lor, la 11 km se aflau cei cinci concurenți rămași, puțin fragmentați dar mergând în grup. Cu 30 de kilometri rămași Tibi și-a luat inima în dinți și început să se desprindă de „colegul” lui, reușind o performanță greu de imaginat, să câștige un ultra maraton de 566 de kilometri la Cercul Polar.

”Mi-am dorit mereu să îmi depăşesc limitele. Doar linia de finish va fi momentul în care o să mă opresc. Am denumit această cursă cursa vieţii mele, cu siguranţă îmi va schimba viaţa. Cât despre locul pe care vreau să mă clasez: bineînţeles, locul 1”, spunea Tibi înainte de start.

Impresionantă este realizarea și celoralți doi români,  Andrei Roșu și Vlad Tănase, care au reușit să termine cursa în timpul impus de organizatori, România având astfel 3 dintre cei 26 de concurenți care au ajuns de la start la finish în cel mai dificil maraton din lume.

Articol relatat de portalul RB.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.