Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Un sunet, care își are originea în adâncurile Mării Caraibelor, poate fi auzit doar din spațiu

caraibe

Oamenii de știință au descoperit un sunet misterios, care își are originea undeva în adâncurile Mării Caraibelor și nu doar că poate fi auzit din spațiu, dar se pare că provoacă perturbări dramatice în câmpul gravitațional al planetei noastre.

Terra este o planetă misterioasă din toate punctele de vedere și odată cu dezvoltarea tehnologică a omenirii, ajungem să descoperim treptat numeroase din secretele sale.

Chiar dacă, încă, acestea nu sunt pe deplin înțelese, ne fac să realizăm că prezența noastră aici nu este întâmplătoare, iar adevărul este bine ascuns.

În aceeași categorie se poate include și ceea ce specialiștii au numit „Fluierătura Rossby”, acel sunet misterios care iese pur și simplu din Marea Caraibelor. Fenomenul a fost descoperit undeva pe la mijlocul secolului trecut, dar a fost minuțios analizat între anii 1958 și 2013.

În cele din urmă s-a stabilit doar că sunetul misterios își are originea undeva în adâncurile mării și se propagă în spațiu sub forma oscilatorie. Specialiștii susțin că sunetul bizar s-ar putea forma în clipa în care un val mare interacționează cu fundul mării. Interesant este faptul că atunci când valul atinge limita de vest sunetul dispare, pentru ca ulterior să apară în partea estică a bazinului.

Bineînțeles că nu s-a putut găsi o explicație logică pentru acest fenomen, dar cu toate acestea oamenii de știință susțin că „Fluierătura Rossby” poate fi auzit din spațiu.

Mai mult de atât, un alt fapt straniu este că această fluierătură interferează și modifică câmpul gravitațional al Terrei.

Datorită acestui zgomot, cercetătorii cred că vor putea prezice cu acuratețe inundațiile din zonele de coastă.

sursa: exclusivenews.ro

1 Comment

1 Comment

  1. oanamihaela

    14 noiembrie 2017 at 14:08

    În spațiul cosmic este vid. Atunci cum se poate auzi un sunet în spațiul cosmic?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.