Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Utilizat în tratarea afecțiunilor grave ale ficatului. Totul despre ARMURARIU

armurariu

Silybum marianum, numita popular armurariu, silibel sau ciulinul Mariei este o planta care creste pe terenuri pietroase si necultivate. Frunzele sint alungit-ovale si se termina cu un ghimpe lung. Fructele sint cilindrice, netede, brun-cenusii.

Cind si cum se recolteaza: In scop terapeutic, se folosesc doar fructele recoltate cind ajung la maturitate, in luna septembrie.

Proprietati medicinale:

Principiile active din aceste fructe, in special silimarina, dau proprietati hepatoprotectoare dar si diuretice, antioxidante, tonic-cardiace si hipertensive.

Actiune terapeutica:

Prin actiunea silimarinei, fructele de armurariu, sint indicate, mai ales, in tratamentul hepatitei cronice si acute, cirozei, icterului, insuficientei hepatice si inflamarii cronice a ficatului. Protejeaza ficatul prin actiune asupra hepatocitelor, impiedicind depunerea grasimilor in ficat. Combate litiaza biliara, stimuleaza digestia in dispepsii si elimina substantele hepato-toxice (alcool, toxine alimentare). Ajuta in boli cardiace (hipotensiune), insuficienta renala dar si in boli ale sistemului nervos (surmenaj, migrene).

Forme de utilizare:

• Infuzie din 1 lingura fructe uscate si macinate la 200 ml apa clocotita; se infuzeaza 5 minute si se ia cite o lingura la intervale de o ora.

• Infuzie din 1 lingurita amestec, in parti egale, de fructe macinate de armurariu, anghinare, tintaura, anason, lemn dulce si rozmarin la 250 ml apa clocotita; se infuzeaza 5 minute, se strecoara si se beau 1-2 ceaiuri/zi.

• Pulbere din fructe macinate, din care se iau 1-2 g/zi, in 2 reprize, cu 30 minute inainte de mesele de prinz si de seara.

sursa: evenimentul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.