(VIDEO) Aceasta este cea mai înfricoșătoare insectă din lume

foto: Boredom Therapy

Există aproximativ 10.000.000.000.000.000.000 de insecte de pe pământ in acest moment. Serios, chiar este un numar real. Pentru fiecare dintre noi, exista 1.5 miliarde de insecte.

Dar unele sunt atat de inspaimantatoare, incat doar un exemplar e de ajuns.

Viespea gigantica japoneza (vespa mandarinia japonica)

Aceasta viespe este de marimea degetului tau mare. Pare inventata nu? O viespe de 8 cm ce scuipa venin, asa ca sa atragem atentia…
Am spus ca veninul il scuipa in ochii tai? Si ca feromonii din acesta atrag celelalte viespi din stup sa te intepe pana mori?
Crezi ca poti fugi? Aceasta viespe zboara 80 km intr-o zi. Daca cumva ai un drum spre tokio, am vrea sa iti spunem sa nu iti faci griji, ca ele traiesc doar in varfuri de munti, dar nu, ele sunt peste tot in Japonia.

40 de oameni mor in chinuri in fiecare an datorita acestor insecte.

O viespe gigantica calatoreste zeci de km in cautarea hranei. Uneori gaseste cate un stup de albine, il stropeste cu venin pentru a chema ajutoare si 30 de astfel de viespi decima 30 000 de albine si dupa cum spune si videoclipul, nu e o batalie ci un masacru.

Dupa cum ati putut vedea, viespile ataca albinile cu clestii lor imensi rupandu-le in bucati una cate una pana ce le extermina pe toate.
In 3 ore se aduna mormane de bucati de albine, ce cu greu iti dai seama ca au fost in viata candva, iar viespile pleaca cu odraslele albinelor. Ce vor fi mancate.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *