Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

(VIDEO) DOVADA că oamenii se simt SINGURI- Jia Jia, robotul uimitor care reprezintă un prim pas în utilizarea androizilor

(VIDEO) Jia Jia, robotul uimitor care reprezintă un prim pas în utilizarea androizilor

“Jia Jia” poate susține o conversație simplă și adopta expresii feminine surprinzătoare, iar creatorul său este convins că acest cyborg umanoid reprezintă un prim pas spre o țară populată de roboți în serviciul omului, relatează AFP.

Considerat a fi primul android chinezesc, proiectul Jia Jia a fost dezvăluit anul trecut de inginerii Universtății de științe și tehnologii din China.

Șeful acestei echipe de cercetători, Chen Xiaoping, a lăsat luni impresia unui părinte împlinit în timpul prezentării prototipului în cadrul unei conferințe a băncii elvețiene UBS, organizată în cartierul financiar din Shanghai.

Într-un deceniu, susține el, roboții dotați cu inteligență artificială precum Jia Jia vor putea realiza sarcini secundare în restaurante, azile de bătrâni sau chiar în spitalele din China.

“În cinci sau zece ani, roboții vor fi foarte solicitați în China”, dă asigurări Chen Xiaoping.

Cu părul lung negru și îmbrăcată cu o robă tradițională chinezească, Jia Jia seamănă destul de mult cu un om. Farmecul său are însă limite și anumite chestiuni o lasă fără replică.

Jia Jia poate însă prezenta fără cusur prognoza meteo a zilei și discuta cu naturalețe cu interlocutorul său, căruia îi poate identifica genul.

“Sunteți un bărbat încântător”, îl complimentează ea pe un vizitator. Întrebată dacă are prieten, ea răspunde totuși că “preferă să rămână celibatară”.

Progresele în materie de inteligență artificială sunt rapide și numeroase produse ale genului au captat atenția publicului săptămâna trecută la târgul de produse electronice CES de la Las Vegas, printre care și roboți capabili “să învețe” accesând așa-numitul “cloud”, un spațiu de stocare accesibil prin intermediul internetului.

Chiar dacă Jia Jia nu a ajuns încă la acest nivel, creatorul său întrevede un viitor frumos pentru robotul chinezesc.

El susține că, odată cu dezvoltarea economică, mulți tineri sunt din ce în ce mai puțin înclinați să opteze pentru locuri de muncă în astfel de servicii, iar îmbătrânirea populației face ca în spitale și azile să fie necesar mai mult personal, chiar dacă el nu este uman.

Însă Chen Xiaoping susține că temerile privind o lume dominată de roboți foarte inteligenți, care nu vor binele omului, sunt neîntemeiate.

“Din moment ce toate aceste lucruri sunt realizate progresiv și sub control, nu cred că va exista o mare influență asupra societății. Nu va fi ceva care să dăuneze speciei umane”, a dat el asigurări.

sursa: http://independent.md/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.