Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

(VIDEO) Este unic în Europa- Lacul Albastru, din Maramureș. ”Doar localnicii au știut de el”

Lacul_Albastru

Sunteti in pana de idei, iar primavara va cheama afara din case? Nu uitati ca sunt zone care in acest anotimp isi arata adevarata splendoare. Prin poieni si paduri, pline de parfum, pot fi admirate specii rare de flori.

De asemenea, in Maramures, la poalele Muntilor Gutai, puteti descoperi singurul lac din Europa, care isi schimba culoarea in functie de lumina.

Lacul Albastru s-a format prin prabusirea unei galerii miniere de exploatare, unde de-a lungul timpului s-a colectat apa de ploaie. Strajuit de o padure de gorun si pin, are patru metri adancime.

Sorin Todoran, Clubul Civic Lacul Albastru Baia Sprie: „Lacul Albastru este un obiectiv care atrage foarte multi turisti in zona. A fost neglijat o buna parte din timp, doar localnicii au stiut de el.”

Si la Cluj, cascada Valul Miresei, din Rachitele, ofera cel mai frumos spectacol imediat ce vine primavara, iar apa se dezgheata.

Turist: „Este impresionanta cascada, am mai fost aici anul trecut, e locul perfect pentru recreatie.”

Legenda spune ca o mireasa a cazut pe aceste stanci, iar valul ei s-a agatat de peretii abrupti. Nuntasii au plans neincetat, iar din lacrimile lor s-a format aceasta cascada care astazi atrage
in zona mii de turisti in fiecare an.”

Daca vreti sa continuati calatoria si ajungeti in Muntii Apuseni, pe Valea Ariesului Mic, nu trebuie sa ratati cascada de la Vidra cu o cadere de peste 18 metri.

La 40 de km de Brasov, in judetul Covasna, se afla si rezervatia Mestecanisul de la Reci, formata pe fundul unui lac secat.

Pajistile umede le sunt prielnice speciilor rare de flori: laleaua pestrita, trifoiul de balta si deditelul de taiga. Putini vizitatori stiu ca inauntrul padurii se ascunde o salba de lacuri.

In zona, vantul a format dune in care si-au gasit adapost diverse specii de pasari. Aici e si un teren natural pentru antrenamente de golf, dar micile vietuitoare nu par deranjate.

Liviu Matei, jucator de golf: „Imi place zona foarte mult. E un peisaj atat de linistitor incat merita vizitat.”

Va puteti caza cu doar 80 de lei la o vila situata chiar pe marginea unui lac. Inainte sa plecati spre casa trebuie sa gustati neaparat renumitul kurtos, facut de gospodinele unguroaice. Il gasiti chiar in fata portilor.

Articol relatat de portalul reperemaramuresene.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.