(Video) Parisul a fost reconstruit într-un oraș din China. Copia este uimitoare

foto: noi.md

Aceste două fotografii ale Turnului Eiffel arată foarte asemănător, în schimb nu ambele sînt făcute în Paris. Una dintre fotografii este într-adevăr realizată în capitala Franței, iar cealaltă este făcută unei replici a turnului Eiffel situat în Tianducheng, o suburbie a orașului Hangzhou din China, scrie noi.md.

Replici ale monumentelor celebre sînt comune în întreaga lume, dar există ceva obsesiv în Tianducheng, un complex rezidențial de locuințe deschis în anul 2007. Acesta a fost modelat după metropola franceză. Replica Turnului Eiffel are peste o sută de metri înălțime, o treime din dimensiunea originalului. Aceste fotografii provin dintr-o serie numită „Sindromul Paris” realizate de fotograful François Prost. Artistul prezintă scene din capitala franceză alături de clădiri similare din Tianducheng.

„Oamenii care trăiesc în Tianducheng trăiesc ca și cum s-ar afla la Paris din punct de vedere arhitectural. Totuși spre deosebire de turnul Eiffel din Paris, replica nu prea atrage turiști, cartierul fiind foarte bine păzit, iar în afară de riverani nu prea le este permis accesul celorlalți oameni în ineditul complex”, a declarat Prost.

Întregul complex francez din China găzduiește circa 30.000 de locuitori, iar dezvoltatorii încă construiesc case, bineînțeles respectînd arhitectura observată la mii de kilometri depărtare, în inima Europei.

Replica turnului in China foto: 2OceansVibe

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *