Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

(VIDEO) “Podurile diavolului”- Rakotzbrücke

În întreaga lume există așa numitele “Podurile diavolului”, însă cele mai multe dintre acestea au fost construite în Europa. Multe dintre aceste construcții au fost ridicate în Evul Mediu, o perioadă a miturilor și superstițiilor, ele fiind nucleul multor legende.

Povești în care diavolul este păcălit, altele în care acesta încearcă să cumpere sufletele unor oameni simpli sau chiar legende similare cu povestea Meșterului Manole, în care constructorul podului trebuie să plătească un preț pentru a își putea termina creația.

În categoria celor mai frumoase poduri din lume intră și Rakotzbrucke din Kromlauer Park, districtul german Görlitz Gablenzgasse. Realizat în 1860, de către cavalerii oraşul din apropiere, arcul subţire se întinde de-a lungul lacului Rakotzsee – și este construit din diferite tipuri de pietre specifice zonei.

Podul este fascinant și arată de parcă a fost construit chiar de Mama Natură sau de o altă forță supranaturală. Pietrele sunt atent aranjate, zeci de piloni de granit acoperind zona, iar arhitectura construcției face din acest pod una dintre cele mai apreciate atracții turistice din Germania. Atunci când apa este limpede şi lumina este potrivită, podul şi apa crează iluzia unui cerc perfect din piatră.

În plus, trebuie să ai curaj să traversezi acest pod, pentru că el nu are niciun parapet pentru sprijin, așa că oricând se pot întâmpla accidente.

În zonă există diferite povești despre podul Rakotzbrucke. Oamenii locului spun că cel care a construit această minune își dorea fosrte mult ca puntea să fie perfectă. Astfel, el a făcut un pact cu diavolul, pentru a îl ajuta să construiască podul. La schimb, răul a primit sufletul primului om care a traversat podul. Însă, interesant este că arhitectul este cel care a traversat primul podul, sacrificându-și astfel viața.

Alți oameni spun că podul Rakotzbrucke este un portal spre o altă lume, iar dacă îl traversezi când este lună plină – ajungi într-un loc necunoscut.

Nimeni nu știe dacă aceste legende sunt adevărate, ori sunt simple invenții, însă cert este că multe dintre ele au farmecul lor, fiind unele dintre cele mai importante detalii care atrag turiștii în această zonă.

Denumirea de Podul Diavolului este mai degrabă simbolică, însă, chiar și așa, podul Rakotzbrucke rămâne una dintre cele mai frumoase construcții de acest fel din Europa.

sursa și foto: omofon.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.