Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

”Viermele ucigaș” din Mongolia, un animal misterios de sub nisipul deşertului Gobi

Sub nisipul fierbinte al dunelor deşertului Gobi bântuie o creatură atât de înfricoşătoare încât populaţiei mongoleze îi este teamă să-­i rostească numele, iar când o fac spun doar „Allghoi khorkhoi”, ceea ce înseamnă „viermele subteran”, pentru că această creatură care aparent seamănă cu un şarpe dolofan şi roşu, este un monstru ucigaş, deşi arată ca un intestin de vacă.

Acest vierme uriaş măsoară aproape un metru douăzeci de centimetri lungime şi poate omorî un om într­-o clipită. Cum face acest lucru? Nu se ştie! Unii spun că scuipă o otravă foarte toxică, alţii că emite curenţi electrici foarte puternici.

Indiferent cum omoară, acţionează extrem de rapid şi uneori chiar de la distanţă. În partea vestică a globului, acest monstru este cunoscut sub denumirea „Viermele Mongolez al Morţii”.

Nomazii mongoli cred că viermele gigantic îşi acoperă prada cu o substanţă acidă care transformă, corodează absolut orice, dându­i o culoare galbenă.

Legendele spun că atunci când creatura declanşează atacul îşi scoate corpul din nisip pe jumătate şi începe să se umfle până când explodează, împrăştiind o otravă mortală peste toate victimele care­i ies în cale.

Otrava este atât de puternică, încât victimele mor instantaneu. Pentru că Mongolia s-­a aflat sub dominaţie rusească până în 1990, în celelalte ţări din lume sau aflat foarte puţine lucruri despre monstrul ucigaş. Abia în zilele noastre cercetările efectuate au fost în măsură să furnizeze dovezi despre existenţa acestui monstru.

Ivan Mackerle, unul dintre cei care au participat la urmărirea monstrului din Loch Ness, a studiat regiunea şi a vorbit cu mulţi localnici despre faimosul vierme. În timpul redactării lucrării despre morţile ciudate atribuite viermelui ucigaş, Mackerle a ajuns la concluzia că acest vierme nu este doar o simplă legendă.

Cu toate acestea, nu se poate afirma cu certitudine că viermele există. Experţii sunt de părere că nu este vorba de un vierme, deoarece deşertul Gobi reprezintă o arie prea fierbinte pentru ca fiinţele din specia anelidelor să poată supravieţui. Unii specialişti sugerează că ar fi vorba de un miriapod, însă aceştia au picioare scurte şi piele solzoasă, pe când martorii care au văzut creatura spun că arată întocmai ca un vierme, fără membre şi cu un corp lipsit de asperităţi. După toate probabilităţile, ar fi vorba de o specie de şarpe vermifug.

Localnicii sunt însă convinşi de existenţa viermelui ucigaş şi vor fi necesari mulţi ani de cercetări pentru a satisface curozitatea oamenilor de ştiinţă.

sursa: paranormal-mistere-conspiratii.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.