Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Vor să CONTROLEZE CLIMA! Țara care va cheltui MILIOANE de dolari pentru ploaie si zăpadă

clima

Este cel mai ambitios plan de influentarea a climei publicat pana acum. Guvernul chinez a aprobat alocarea sumei de 168 milioane de dolari pentru a controla clima tarii.

Folosind noile tehnologii, China ar putea creste cantitatea de precipitatii pe o suprafata de peste 960.000 de kilometri patrati, adica 10% din teritoriul sau, scrie South China Morning Post.

Proiectul ar putea fi gata dupa trei ani si va presupune folosirea a 12 avioane, 897 de lansatoare de rachete si 1.856 de dispozitive conectate prin sistemul de control digital.
China a folosit si in trecut metoda de „insamantare a norilor”, pentru a reduce perioadele de seceta. Metoda presupune folosirea unui catalizator, precum gheata uscata, pentru a stimula norii sa produca ploaie.

Ploaia artificiala obtinuta astfel ajuta foarte mult si la curatarea aerului din marile orase, care au mult de suferit din cauza smogului.

Prin tehnici de acest fel, China a reusit sa creasca in perioada 2006-2016 cantitatea de precipitatii cu peste 55 de miliarde de metri cubi, spune He Shengcun, responsabil cu influentarea vremii in provincia Qinghai.
Anul trecut, autoritatile din China au mai alocat peste 29 de milioane de dolari pentru programul de influentare a climei.

In acest fel, oficialii spera sa reduca perioadele de seceta si sa limiteze impactul dezastrelor naturale.
In 2016, inundatiile au provocat 237 de morti in China.

In ultimul an, China este grav afectata de fenomene meteo extreme: inundatii in sud si centru si seceta in zona de nord-vest.

Prin tehnologiile de influentarea a vremii, China spera sa obtina peste 60 de miliarde de metri cubi de ploaie in fiecare an, pana in 2020.

sursa: hotnights.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.