Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Vrei sa îți meargă creierul BRICI? Vezi cât zahăr trebuie să consumi!

crerul uman

Celulele creierului functioneaza optim doar daca nivelul glucozei in sange se situeaza la un anumit nivel. Glucoza din sange imbunatateste memoria si concentrarea si creste capacitatea de invatare, fiind sursa de energie pentru organism si creier.

Desi creierul reprezinta doar 2% din greutatea corpului, poate consuma 20-30% din intreaga energie a organismului. „In plus, creierul stocheaza atat de putina glucoza, incat, daca rezerva nu ar fi improspatata, s-ar putea epuiza in decurs de 10 minute!”, precizeaza Jean Carper. Asa se explica de ce ne desfasuram destul de greu activitatea inainte de a manca dimineata, mai ales daca munca implica gandirea si folosirea intensa a creierului; el pur si simplu nu are combustibilul necesar, scrie bzi.ro.

Glucoza este deci prietenul creierului, dar nu in cantitati excesive. S-a observat ca la diabetici ateroscleroza este mai grava in capilarele creierului si in artera carotida care alimenteaza creierul.

Glicemia si insulina ridicate incurajeaza dementa legata de varsta si boala Alzheimer. Un studiu efectuat la clinica Mayo a descoperit ca bolnavii de diabet de tip II erau cu 66% mai predispusi sa dezvolte toate tipurile de dementa. Asta Inseamna ca bolnavii de diabet trebuie sa aiba o grija si mai mare de dieta lor si sa-si tina pe cat posibil glicemia sub control, pentru a nu dezvolta boli ale creierului.

De ce zaharuri are nevoie creierul

Glucidele sau zaharurile sanatoase, asa-zisele „glucide bune” sau „carbohidratii buni”, pot fi gasite in urmatoarele alimente: fructe si legume proaspete, fructe si legume uscate, zarzavaturi, cereale integrale si produse fabricate din acestea, lactate degresate, nuci si alune de orice fel.

Organismul nostru nu are nevoie de zahar adaugat in alimente. Toata nevoia de glucoza a organelor noastre, deci si a creierului, este acoperita de consumul acestor alimente sanatoase, fara a adauga vreodata zahar in ele.

Sursa: caplimpede.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.