WhatsApp nu va mai funcţiona pe anumite tipuri de smartphone, din 2018

foto: CYD.RO

WhatsApp a împlinit opt ani de la lansare, timp în care s-a stabilizat pe piaţa de aplicaţii de chat ca fiind una dintre cele mai bune şi mai de încredere. După ce a fost achiziţionată de Facebook, aplicaţia a pus foarte mare accent pe partea de securizare a conversaţiilor şi de criptare a datelor, conform independent.md.

În 2009, anul în care WhatsApp a fost lansată, peisajul smartphone-urilor arăta cu totul diferit faţă de cel din ziua de azi. Este timpul ca aplicaţia să ţnă pasul cu vremea, iar compatibilitatea acesteia cu câteva modele mai vechi de telefoane urmează să fie suspendată, se arată într-o postare de pe blogul companiei.

La vremea respectivă, în 2009, aproape 70% dintre dispozitivele de pe piaţă operau cu sisteme dezvoltate de Nokia sau BlackBerry, iar AppStore-ul, magazinul de aplicaţii al Apple, era lansat de doar câteva luni. Ei bine, WhatsApp a decis să ”deconecteze de la aparate” sistemele de operare mai vechi, deoarece relevanţa acestora s-a diminuat simţitor în ultimii ani. În ziua de azi, 99,5% dintre toate sistemele de operare din lume sunt dezvoltate fie de Google, Apple sau Microsoft.

Astfel că WhatsApp nu va mai putea fi folosit pe următoarele sisteme de operare mobile:

  • BlackBerry OS şi BlackBerry 10 – după 31 decembrie 2017;
  • Windows Phone 8.0 şi mai vechi – după 31 decembrie 2017;
  • Nokia S40 – după 31 decembrie 2018;
  • Android 2.3.7 şi mai vechi – după 1 februarie 2020.
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *